vineri, 16 august 2019

Nesimțirea nu are sex

   
      Nesimțirea nu se poate raporta la sexul unei persoane. Exact așa funcționează și legea. Nu veți găsi niciunde un articol de lege care să spună că pedeapsa pentru o faptă diferă dacă autorul este bărbat sau femeie. Fapta e faptă. O femeie care înjură, agresează sau comite orice altă faptă ilegală sau imorală nu e cu nimic diferită de un bărbat care face același lucru.

      De o săptămână, din data de 10 august, Mălin Bot este încontinuu atacat pe Facebook de către diverși ”lideri de opinie” care nu îi cunosc activitatea, care nu s-au uitat la materialul video pe care l-am atașat mai jos, sau îi cunosc activitatea și sunt persoane de rea-credință. Imaginile transmise live din Piața Victoriei, din data de 10 august, arată clar faptul că Mălin era acolo ca să relateze, să ia interviuri oamenilor care deja veniseră din diaspora și erau la fața locului. A făcut exact ce face orice jurnalist.

      Mălin și-a făcut treaba și a vorbit civilizat cu toată lumea. Când a fost agresat s-a apărat. Sexul persoanelor implicate nu are nicio legătură cu discuția, nesimțirea nu are sex, dar toate denigrările împotriva lui sunt pe tema: ”Mălin a bruscat/agresat o femeie”, o temă folosită ca pretext pentru o adevărată campanie de denigrare.

      Eu mă uitam de acasă pe live și nu îmi venea să cred ce urât vorbeau cu Mălin rudele lui Cristian Mihai Dide, pentru simplul fapt că nu aveau răspunsuri la niște întrebări normale și de bun-simț. De ce a venit Dide să facă scandal în piață, în loc să discute frumos cu organizatorul? De ce mai era nevoie de platformă, dacă era o scenă? Cine sunt persoanele care încercau să îl scoată pe Mălin Bot din Piața Victoriei? Cu ce drept acționau acele persoane?

      Mălin încerca să înțeleagă de ce Cristian Dide a adus platforma de capul lui, fără să întrebe organizatorul dacă o poate aduce. Dide spune că nu are nicio treabă cu Tommy Tomescu (organizatorul protestului din 10 august). Cum nu are nicio treabă, dacă el e organizatorul protestului? Deși Cristian Dide se întâlnise pe data de 9 august cu Tommy Tomescu, nu i-a spus nimic despre faptul că vrea să aducă platforma. Întrebarea este de ce. Nu e puțin ciudat? Nu iau apărarea nimănui. Nu țin cu nimeni. Țin cu adevărul și dreptatea. Eu nu îl cunosc pe Tommy Tomescu, nu am discutat niciodată cu el, ci doar l-am văzut vorbind în video-urile lui Mălin de pe YouTube.

      Cristian Dide mai spune că Tommy Tomescu nu a fost pe data de 10 august 2018 în Piața Victoriei. Cum adică? Asta înseamnă că la protestul de anul acesta au voie să participe doar persoanele care au fost prezente și anul trecut? Asta mi se pare jignire. Ce m-a deranjat și mai tare și bănuiesc că i-a deranjat și pe românii din diaspora este că Dide a spus ”Aici nu e Anglia”, Tommy Tomescu fiind de-acolo. Altă jignire. Normal ar fi fost să discute cu organizatorul înainte să aducă platforma. Tommy Tomescu susține că l-a sunat pe Cristian Dide de multe ori, însă acesta nu a răspuns. Cu toate acestea, organizatorul a spus că nu îl deranjează cu nimic platforma.

      În fine. Dacă Dide ar fi discutat dinainte cu organizatorul protestului, nu ar fi ieșit acest scandal, numai bun pentru propaganda mafiei, care a dat imediat știrea cum că este scandal între protestatarii #rezist și organizatori, în Piața Victoriei.

      Acum eu am o altă întrebare. De ce intervin rudele lui Cristian Dide și îi spun lui Mălin ”Mai bine pleci de aici, că nu ești binevenit”? Cu ce drept? Mălin le spune frumos acestor persoane să se prezinte. Mi se pare corect. Iubita lui Cristian Dide intervine, întrebându-l pe Mălin ”Dar Tommy Tomescu cine e? E un nimeni!”. Altă jignire. Dacă se uita la materialele video pe care le-a făcut Mălin Bot cu organizatorul protestului ar fi primit răspunsurile la toate întrebările.

      La simpla întrebare de bun-simț a lui Mălin Bot adresată soțului cumnatei lui Cristi Dide, acesta îi răspunde ”Mă-ta sunt! Ce te f**e pe tine grija?”, la care Mălin îi spune să vorbească civilizat. Mai târziu, Evelina Morar, partenera lui Cristian Dide, îl urmărea pe Mălin prin Piața Victoriei, ea fiind live pe pagina de Facebook ”Evoluție În Instituție” (atașez link-ul mai jos), soțul cumnatei spunând că îl bate și Evelina Morar fiind de acord cu agresiunea, dar ”Nu acum, că e cu camera”, apoi înjurându-l pe Mălin de morți, în ultimul hal. Cea care a tras de telefonul lui Mălin este sora Evelinei Morar. Nu am auzit pe nimeni dintre cei care îl critică pe Mălin să spună: Cum e posibil ca o ”doamnă” să vorbească în halul ăsta?

      Toți cei care îl atacă pe Mălin sunt din aceeași gașcă cu Cristian Dide, de asta nu spun nimic despre el. S-a trezit și Marian Godină să vorbească, care în luna martie se lega de viața noastră privată. Cazul Godină e chiar aparte, pentru că atitudinea lui i-a deranjat chiar pe fanii lui, acesta fiind nevoit să își blocheze aproape 1.500 dintre urmăritori.

      Aici sunt imaginile filmate de Mălin și live-ul de pe pagina ”Evoluție În Instituție”. Orice om de bună-credință poate să își formeze o opinie:

      https://www.youtube.com/watch?v=nwtsTTsPioo&t=1751s ( material video YouTube Mălin Bot )

      https://www.facebook.com/EIIromania/videos/821591081576036/ ( Live ”Evoluție În Instituție”, începând cu min. 17, până la final )

      https://www.youtube.com/watch?v=GdwRWatKrpc ( material video YouTube cu momentul agresiunii împotriva lui Mălin )

2 comentarii:

  1. Fara Malin, protestul ar fi doar graffiti cu mustar.Malin ii aduce pe infractori la locul lor, nu acolo unde s-au cocotat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar iei sunt nesimntiti ptr.ca domnul Malin este un reporter pe cont propiu si fara vrun om politic , numai si numai adevarul curat si sincer noi totii majoritatea oamenilor cinstiti si curati il respectam si va fii respectat de totii oamenii si il cunosc pe dinsul Malin foarte multi oameni cu un caracter de om cuminte si civilizat !

    RăspundețiȘtergere